Hai sa ne afiliem! Dar cine ne plateste contributiile la ANAF?

De la 1 septembrie 2012, potrivit noilor modificari aduse Codului Fiscal prin Ordonanta 15/2012, pentru platile realizate catre afiliatii cu statut de Persoana Fizica Autorizata (PFA) sau Intreprindere Individuala (I.I) nu mai e nevoie sa fie retinute la sursa impozitul pe venitul realizat prin site-urile de filiere si nici contributiile sociale aferente. Cu alte cuvinte: te afiliezi dar iti platesti singur „paralele” catre stat. Cum? Citeste mai departe.

Mai exact, schimbarile vizeaza articolul 52 din Codul Fiscal si clarifica modalitatea de impozitare a veniturilor obtinute in baza unor contracte/conventii civile obtinute de contribuabilii care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si sunt inregistrati fiscal.

Prin urmare, modificarile se aplica de la 1 septembrie pentru toti afiliatii care desfasoara activitati economice in mod independent, avand ca forma autorizata de functionare PFA-ul sau Intreprinderea Individuala.

Pentru PFA si I.I. revenim practic la sistemul de plata anterior modificarilor din iulie 2012. Plata comisioanelor castigate de toti afiliatii se va face in baza unei facturi ce va include suma comisioanelor ce se va achita integral, fara niciun fel de retineri la sursa. Bineinteles, cu obligatia ca tu, afiliatule sa iti achiti singur taxele.

Nu mai este nevoie nici de completarea declaratiei prevazute de schimbarile legislative anterioare. Tot ce trebuie sa faceti e sa va concentrati sa castigati bani si sa indepliniti conditiile de plata.

Mai multe informatii despre noile modificari din Codul Fiscal puteti gasi pe avocatnet.ro. Va recomandam si sa apelati la un contabil sau specialist fiscal pentru intrebari legate de obligatiile de plata a taxelor si impozitelor de catre o  Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere Individuala.

Serviciul de CONTabilitate va sta la dispozitie. 

Sursa „de afiliere”: blog.2parale.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s